2010-10-15

Internet

Det blir längre och längre mellan blogginläggen och det beror på mörker, kyla och alldeles för mycket att göra på jobbet. Jag har liksom ingen gnista när jag är för trött och alla de där tre gör mig trött, trött, trött!

Sambon fortsätter arbeta utomlands och jag tycker fortfarande att det är trist. Det har blivit lite bättre eftersom han nu är hemma 3 dagar i veckan och förut var det ju nästan bara 1,5. Jag gillar sällskapet och har vant mig vid att vi tillbringar många timmar i veckan tillsammans så hurra för de nya tiderna.

I går gjorde vi en ny sak på jobbet.Vår pressekreterare intervjuade en medarbetare och jag filmade det hela. Eftersom det är första filmförsöket vi gör blev lite pill med både det ena och andra innan vi kunde sätta i gång. Jag har börjat leta efter en videokamera som har extern mikrofon men vi har ännu inte köpt in någon. Alltså tog jag med mig min lilla digitalkamera istället. Tråkigt nog tar den in allt ljud i rummet oavsett om det ska vara med eller inte och jag valde därför ut det minsta rummet jag kunde hitta.

Jag släpade också med mig två stora tyger. Ett svart och ett grått. Vi har vita väggar som egentligen är någon slags plattor som sitter bredvid varandra. Det blir inte särskilt snyggt när man filmar i ett litet rum för någonstans i bild kommer en irriterande rand dyka upp och risken är att den som tittar på snutten stirrar på randen istället för att faktiskt lyssna till budskapet. Efter att ha funderat länge och väl, lånade jag en skärm på hjul och hängde tygerna över det och det fungerade faktiskt (med lite hjälp av klädnyporna jag hade med). Filmen blev bra och kommer troligtvis hamna på Youtube och länkas från jobbets hemsida.

När jag kom hem igår hade vi inget internet. Sambon hade ring och felanmält någon gång mitt på dagen och han fick då reda på att det var ett allvarligt fel på basstationen. De kunde inte heller säga när reparationsarbetet skulle börja eller när det skulle bli klart. Det måste i alla fall blivit klart någon gång i natt för när jag satte på datorn i morse fungerade nätet (som märks ;).

Idag ska trädgårdsarbetet slutföras, fönster putsas och kryddhyllor inhandlas på Ikea. Kvällen ska tillbringas med goda vänner ute på någon krog i stan. Morgondagen är vikt åt storstädning, veckohandling och fönsterputsning. Otroligt upphetsande helg eller hur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar